PURINA PVD HP St/Ox Hepatic Feline 1,5kg
Numer katalogowy: 12483238
Producent: Nestle Purina
Waga brutto/gabarytowa: 1.50 kg

Wariant: | |||
---|---|---|---|
PURINA PVD HP St/Ox Hepatic Feline 1,5kg
|
83,01 zł
(55,34 zł/kg)
|
Dostępny realizacja do 7 dni roboczych
|
Wysyłka GRATIS! |
Dieta weterynaryjna dla kotów z chorą wątrobą
![]() |
PURINA PRO PLAN® VETERINARY DIETS to:
|
Zastosowanie:
- Uszkodzenie i choroby wątroby
- Zapalenie dróż żółciowych
- Cholestaza
- Zapalenie wątroby
- Zespolenie wrotno-oboczne
- Nowotwór dróg żółciowych
- Choroba spichrzeniowa wątroby miedziozależna
- Encefalopatia wątrobowa
Typowe objawy u kota do stosowania karmy Purina Pro Plan Veterinary Diets HP St/Ox Hepatic:
- Utrata apetytu.
- Ospałość.
- Utrata masy ciała.
- Wymioty i zaburzenia trawienia.
- Żółtaczka (zażółcenie skóry, białek oczu oraz błon śluzowych)
- Obrzęk brzucha.
- Nadmierne pragnienie oddawania moczu.
Zasadnicze cechy:
- Dieta pełnoporcjowa dla kotów na wsparcie funkcji wątroby w jej chronicznej niewydolności.
- Wysoki poziom energii, aby pomóc utrzymać pozytywny bilans energetyczny.
- Dostosowany poziom białka, aby pomóc zredukować gromadzenie się toksyn i zachować funkcję wątroby.
- Wysoka smakowitość, aby wspierać jedzenie i zapobiegać niedożywieniu.
- Wielkość krokieta - 9mm
Składniki:
kukurydza*,
suszone białko z kurczaka*,
tłuszcz wieprzowy,
białko grochowe*,
digest*,
mączka białkowa z kukurydzy*,
suszona pulpa buraczana*,
suszony korzeń cykorii,
suszone jajo*,
minerały,
olej rybi
* źródła białka
Analiza:
Białko 28%, Tłuszcz surowy 22%, popiół surowy 6,5%, włókno surowe 2%, kwas linolowy: 2,5%, kwas arachidonowy: 0,10%, sód: 0,2%, miedź ogółem: 0,0005%
Dodatki:
Dodatki dietetyczne [w kg]: Witamina A 38 000 UI/kg, Witamina D3: 1700 IU, Witamina E: 700 IU, Witamina C: 140 IU, tauryna: 2400mg, żelazo (siarczan żelaza (II), monohydrat) 48mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 2,7mg, mangan (siarczan manganawy, monohydrat): 7,8mg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 190mg, selen (selenin sodu) 0.27mg
Energia metaboliczna (ME)* 4.1 kcal/g