Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla kotów z zaburzeniami trawienia
Cechy saszetki dla kotów Brit VD Cat Gluten & Grain free Gastrointestinal: |
---|
Przeznaczenie:
- Zaburzenia gastroenterologiczne (biegunka, wymioty)
- Łagodzenie przewodu pokarmowego po epizodach biegunki lub wymiotów
- Ostre i przewlekłe zapalenie trzustki
- Intensywne wzdęcia
- Zaburzenia trawienia
- Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki (EPI)
Charakterystyczne cechy:
- Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla kotów:
- z zaburzeniami wchłaniania lipidów
- enteropatią białkogubną
- zapaleniem trzustki – ograniczenie ostrych zaburzeń wchłaniania jelitowego
- ograniczenie zaburzeń wchłaniania jelitowego
- wyrównywanie zaburzeń trawienia.
- Fileciki w sosie z Jagnięciną bez zbóż.
- Łatwo przyswajalne białka z niskim poziomem tłuszczu.
- Pierwiastki śladowe pochodzenia naturalnego – ułatwione wchłanianie w jelicie krętym.
- Drożdże i klinoptylolit – wsparcie żołądka i jelit
- Kompleks Pre- i Probiotyków dla poprawy integralności bariery jelitowej i trawienia.
- Bez GMO / soi / cukru
- Z tauryną.
Dawkowanie: |
---|
INSTRUKCJA DOTYCZĄCA KARMIENIA:
- Przed użyciem zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii.
- Należy odpowiednio zmniejszyć dzienną dawkę w przypadku łączenia z suchą karm.
- Karma wysokostrawna – w przypadku wyrównywania zaburzeń trawienia podawać początkowo do 12 tygodni oraz przez całe życie w przypadku chronicznej niewydolności trzustki,
- w przypadku ograniczenia zaburzeń wchłaniania jelitowego podawać do 12 tygodni. - Należy zapewnić kotu w sposób ciągły wodę do picia.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.
Składniki: |
---|
Skład:
filety z 85% mięsa (65% kurczak, 15% wątroba, 5% flaki jagnięce), hydrolizowana wątroba z kurczaka 5%, lignoceluloza 1,5%, mąka grochowa, drożdże piwne 1%, węglan wapnia 0,3%, chlorek sodu 0,3%, mannanooligosacharydy 0,003%, fruktooligosacharydy 0,0022%, Jukka Mojave 0,0022%, bakterie inaktywowane i ich części (Lactobacillus helveticus HA – 122, 1,5x10 4 komórek/kg).
Analiza:
Składniki analityczne:
białko surowe 6,5%, tłuszcz surowy 2,5%, włókno surowe 0,6%, popiół surowy 2,5%, wilgotność 82,0% , cukier całkowity (jako BAW – bezazotowe związki wyciągowe) 5,9%, wapń 0,2%, fosfor 0,2%, sód 0,2%, magnez 0,03%, potas 0,1%, kwasy tłuszczowe omega-3 0,1%, kwasy tłuszczowe omega-6 0,2%.
Dodatki w 1kg:
witamina A (3a672a) 4200 j.m., witamina D3 (3a671) 140j.m., witamina E (3a700) 130 mg, witamina C (3a312) 40 mg, L-karnityna (3a310) 28 mg, chlorek choliny (3a890) 1300 mg, biotyna (3a880) 0,4 mg, witamina B1 (3a821) 1,4 mg, cynk (3b606) 14 mg, mangan (3b502) 7 mg, żelazo (3b103) 7 mg, jod (3b201) 0,5 mg, miedź (3b406) 1,2 mg, selen (3b810) 0,02 mg, tauryna (3a370) 820 mg, glutaminian sodu (2b621) 1000 mg, L-metionina (3c305) 1750 mg.
ENERGIA METABOLICZNA: 715 kcal/kg